In 1970 zag ik als jongste telg van 4 kinderen het zonlicht. Zo mocht ik ervaren wat het betekent om zorg te ontvangen. Tegelijk proefde ik stapsgewijs van de drang om mezelf te ontplooien.

In die zelfontplooiing ontdekte ik hoe moeilijk balanceren het soms is op de koord die het leven is. Die balansoefeningen deden me na 20 jaar ervaring in het bedrijfsleven en in de onderwijswereld een nieuw pad inslaan. Niet alleen vanuit zelfzorg. Evenzeer vanuit het zien van de noodzaak aan zorg voor ‘het menselijk kapitaal’ in onze samenleving.

Dit pad leidde me naar diverse kwaliteitsvolle opleidingen zoals Vertrouwenspersoon (2011 – Humanisering Arbeid Brussel), Trainer in de Mindfulness (2011 – Postgraduaat Arteveldehogeschool), Inspirerend Coachen (2015 – HRD Academy), Stress en Burn-out Coach (2016 – HRD Academy), Wandelcoach (2017 – Instituut voor Duurzaam Werken), Positivoloog (2021 - Academie voor Positieve Psychologie).

Met die rijkdom aan ervaring en kennis begeleid ik sindsdien zowel groepsprocessen als individuele processen rond mentaal, emotioneel en fysiek welzijn. Dit doe ik op een duurzame manier als:

  • Trainer van individuele mindfulnesstrajecten in mijn zenhuisje
  • Bedrijventrainer bij ITAM: o.a. voor Janssen Pharmaceutica, Microsoft, Durabrik, FOD Sociale Zekerheid, Makro, VMM, ArcelorMittal, Securex …
  • Gastdocent Mindfulness aan VIVES in Kortrijk (Bachelor Wellbeing - en Vitaliteitsmanagement)
  • Gastdocent Mindfulness en Microteaching aan Arteveldehogeschool in Gent (Postgraduaat The Human Centered Organisation)
  • Coach Mentaal Welzijn: Stress & Burn-out Coaching, Wandelcoaching, Loopbaanbegeleiding
  • Consultant Mentaal Welzijn: Gids en inspirator trajecten welbevinden en werkbaar werk voor teams en organisaties.

Op elk van deze terreinen breng ik mensen – letterlijk – in beweging en voed ik hun ontwikkeling in meer aandacht, energie en veerkracht. Ik ben bijzonder dankbaar om gids en getuige te mogen zijn van deze processen. Ze verdiepen me als mens, telkens opnieuw.

Meer info over mezelf vind je via LinkedIn.